Torty

Tort to ważny i jakże przyjemny element każdej uroczystości.

Aby ułatwić Państwu dokonanie odpowiedniego wyboru, zamieszczamy podstawowe informacje na temat tortów z naszej oferty.


TORTY: podział w/g użytego kremu:

ŚMIETANOWE (bazą kremu jest śmietana) dostępne smaki to:

  • wanilia
  • truskawka
  • owoce lasu
  • malina
  • jeżyna
  • jagoda
  • wiśnia
  • banan
  • gruszka
  • jabłko
  • pomarańcza
  • ananas
  • kiwi
  • cappuccino
  • tiramisu
  • orzech laskowy
  • pistacja

Najbardziej popularnne połączenie to wanilia z innymi wymienionymi smakami, np. wanilia-truskawka. Bardzo smaczna kombinacja, którą szczególnie polecamy to czekolada-wiśnia, do tortu dodatkowo dorzucamy wiśnie w spirytusie.


Z reguły w tortach śmietanowych biszkopty są jasne, wyjątki to wanilia-owoce lasu oraz czekolada-wiśnia + wiśnie w spirytusie, gdzie biszkopty są kakaowe ze względu na owoce, które barwią jasne biszkopty.


Rzecz jasna wszystko zależy od Państwa upodobań, zarówno połączenia smaków jak również użyte biszkopty.


TRADYCYJNE (oparte na tradycyjnym maślanym kremie) dostępne smaki to:

  • kakaowy
  • nutella
  • orzech laskowy
  • jagoda
  • jeżyna
  • naturalny


Torty oparte na kremie tradycyjnym zawsze będą w znacznym stopniu cięższe od tortów śmietanowych.


Szczególne miejsce w naszej ofercie zajmują następujące torty:

  • Tort Duet, krem to śmietana i najwyższej jakości belgijska czekolada Callebaut ciemna i biała oraz wiśnie w sirytusie :) i ciemne biszkopty
  • Tort Malaga, krem to śmietana i ciemna czekolada Callebaut, wiśnie w spirytusie, ciemne biszkopty
  • Tort Rumowy, krem to śmietana, biała czekolada i oczywiście rum
  • Tort Tiramisu, składnikiem kremu jest rzecz jasna serek mascarpone, co warto podkreślić włoski


W tym miejscu warto wspomnieć o tym, że w Pszczółce nie używamy aromatów, idealnym substytutem jest alkohol.


  • Tort kawowo-serowy
  • Tort Toffi, krem to śmietana mleko kondensowane, likier toffi
  • Tort Sacher, czekoladowe biszkopty przelożone morelowym nadzieniem, tort oblany czekoladową polewą
  • Tort Malibu
  • Tort Malinowy, krem to śmietana i biała czekolada Callebaut, wewnątrz tortu malinowa żelka, w której zatopione są biszkopty
  • Tort Jagodowy, jedna warstwa kremu to śmiatana i biała czekolada, druga to jagodowa smietana , oddzielone od siebie musem jagodowym
  • Tort Wiśniowo-Czekoladowy, czekoladowe biszkopty przełożone czekoladowym kremem, udekorowany frużeliną wiśniową

Torty: podział w/g użytej degoracji:

  • czekoladowa, są to czekoladowe kwiaty i ażurki
  • owocowa, w zależności od pory roku są to sezonowe owoce lub aktualnie dostępne
  • cukrowe kwiaty, dostępne w różnych barwach i formach, np. storczyki, róże, itp.
  • żelowy rysunek, najczęściej jest to postać z bajki, ale wszystko zależy od okazji i Państwa koncepcji, zatem rysowaliśmy już wieżę Eiffla, górski pejzaż :)
  • zdjęcie, wykonane barwnikami spożywczymi na spożywczym papierze. Aby zamówić taki tort należy dostarczyć wraz ze składaniem zamówienia zdjęcie na odpowiednim nośniku lub przesłać nam na pszczółkowy e-mail
  • masa cukrowa, tort "okryty" jest masą cukrową, zwieńczony kwiatami lub figurką cukrową. Tort z figurką, np. Kubusia Puchatka zamówić należy 4 dni przed terminem realizacji
  • tort w kształcie figurki
  • samochodzik, waga to ok. 1,30 kg
  • lalka, do sklepu dostarczyć należy korpus lalki bez nóg, waga to ok. 2,3 kg
  • konik, cała postać, waga ok. 2,2 kg
  • konik głowa, waga ok. 1,80 kg
  • miś głowa, waga ok. 1,30
  • miś cała postać, waga ok 2,30 kg
  • podkowa, waga ok. 2 kg
  • serduszko, waga to od 1 kg do 2,2 kg

W trakcie zamawiania tortu figurki określić należy smak oraz kolor.

Przyjmujemy również niestandardowe, indywidualne zamówienia. Zrealizowane przez nas to: aparat fotograficzny, boisko, spongebob, wyścigówka, samochód DHL i inne


Torty standardowe: podział w/g wielkości:

  • okrągłe

-nr. 1 do ok. 1 kg

-nr.2 do ok. 1,30 kg

-nr. 3 do ok. 1,80 kg

-nr. 4 do ok. 2,5 kg

  • prostokątne

-od 2,5 kg do 7 kg


Waga tortu zmienia się w zależności od dekoracji oraz użytego kremu.


Zamówienia przyjmujemy w każdym z naszych sklepów, należy je składać najpóźniej dzień przed terminem odbioru tortu, do godziny 12.