Marcepanowe marchewki to najpyszniejszy deser. Są naprawdę niesamowite, jeśli chodzi o jego teksturę i smak. Marcepanowe marchewki są najpyszniejszym deserem, ale jest to trochę trudne do zrobienia, więc zamierzam podzielić się kilkoma najłatwiejszymi i najlepszymi sposobami na zrobienie tych pysznych deserów.
Składniki:
– 1 filiżanka cukru pudru
– 1 filiżanka mączki migdałowej
– 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
– ½ łyżeczki ekstraktu z migdałów
– ½ filiżanki masła
– 2 filiżanki marchewek
– 2 jajka
– ¼ filiżanki syropu klonowego
Sposób przygotowania:
1. Wymieszaj w misce cukier puder, mączkę migdałową, wanilię i ekstrakty migdałowe.
2. Kremuj masło z mieszanką cukru pudru przez około 3 do 5 minut.
3. Wymieszać jajka z syropem klonowym i dodać do masy maślanej.
4. Wymieszaj kawałki marchewki w mieszance masła.
5. Weź mieszankę marchewkową i zwiń w kulki.
6. Umieść kulki marcepanowe na blasze do ciasteczek wyłożonej papierem pergaminowym i piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 150 stopni przez około 15 minut.
7. Pozwól im całkowicie ostygnąć i ciesz się najpyszniejszym deserem.
Wnioski:
Marcepanowe marchewki są najpyszniejszym deserem, ale jest to trochę trudne do wykonania, więc zamierzam podzielić się kilkoma najłatwiejszymi i najlepszymi sposobami na wykonanie tych pysznych deserów. Więc, spróbuj go i cieszyć się najbardziej pyszny deser.