Jak upiec marcepanowe marchewki

Kulinaria

Marcepanowe marchewki to najpyszniejszy deser. Są naprawdę niesamowite, jeśli chodzi o jego teksturę i smak. Marcepanowe marchewki są najpyszniejszym deserem, ale jest to trochę trudne do zrobienia, więc zamierzam podzielić się kilkoma najłatwiejszymi i najlepszymi sposobami na zrobienie tych pysznych deserów.

Składniki:

– 1 filiżanka cukru pudru

– 1 filiżanka mączki migdałowej

– 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

– ½ łyżeczki ekstraktu z migdałów

– ½ filiżanki masła

– 2 filiżanki marchewek

– 2 jajka

– ¼ filiżanki syropu klonowego

Sposób przygotowania:

1. Wymieszaj w misce cukier puder, mączkę migdałową, wanilię i ekstrakty migdałowe.

2. Kremuj masło z mieszanką cukru pudru przez około 3 do 5 minut.

3. Wymieszać jajka z syropem klonowym i dodać do masy maślanej.

4. Wymieszaj kawałki marchewki w mieszance masła.

5. Weź mieszankę marchewkową i zwiń w kulki.

6. Umieść kulki marcepanowe na blasze do ciasteczek wyłożonej papierem pergaminowym i piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 150 stopni przez około 15 minut.

7. Pozwól im całkowicie ostygnąć i ciesz się najpyszniejszym deserem.

Wnioski:

Marcepanowe marchewki są najpyszniejszym deserem, ale jest to trochę trudne do wykonania, więc zamierzam podzielić się kilkoma najłatwiejszymi i najlepszymi sposobami na wykonanie tych pysznych deserów. Więc, spróbuj go i cieszyć się najbardziej pyszny deser.