Jak zrobić idealne ciasto orzechowe

Kulinaria

Czy szukasz przepisu na smaczne i pyszne ciasto? Jeśli tak, to trafiłeś we właściwe miejsce. Dziś podzielimy się z Tobą niesamowitym przepisem na doskonałe ciasto orzechowe. Ciasto jest pyszne i wilgotne o niepowtarzalnym smaku. Co więcej, jest łatwe do wykonania i wymaga minimalnej ilości składników.

Składniki:

– ¼ szklanki masła

– 1 szklanka cukru

– ½ szklanki zwykłej mąki

– 1/2 szklanki mleka

– 2 jajka

– ½ szklanki posiekanych orzechów włoskich

Metoda:

Rozgrzej piekarnik do 350°F. Nasmarować formę do pieczenia o wymiarach 9×5 cali i wyłożyć ją papierem pergaminowym.

W dużej misce utrzyj masło z cukrem do puszystości. Dodawać jajka pojedynczo, dobrze ubijając po każdym dodaniu.

Przesiej mąkę i mleko do średniej wielkości miski. Stopniowo dodawać do kremu, na przemian z mąką i mlekiem. Wymieszać z posiekanymi orzechami włoskimi.

Wlej ciasto do przygotowanej formy i piecz przez 30 do 35 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.

Pozwól ciastu ostygnąć przez 15 minut, a następnie wyłóż je na stojak, aby całkowicie ostygło.

Smacznego!

Wnioski:

Podzieliliśmy się tym niesamowitym przepisem na pyszne i wilgotne ciasto orzechowe. Ten przepis jest łatwy do wykonania i nie trzeba spędzać dużo czasu, aby to zrobić. Wystarczy postępować zgodnie z instrukcjami i cieszyć się pysznym ciastem orzechowym.