3 proste kuchenne sztuczki, aby zrobić idealny biszkopt

Kulinaria

Wykonanie idealnego ciasta biszkoptowego jest bardzo trudne, ponieważ wymaga dużo cierpliwości i umiejętności. Ludzie, którzy uwielbiają piec, mogą łatwo zrobić doskonały biszkopt, ale dla ludzi, którzy nie mają wystarczających umiejętności w pieczeniu, wtedy staje się trudne, aby zrobić doskonały biszkopt.

Istnieje kilka prostych i łatwych sposobów na zrobienie idealnego biszkoptu. Główną rzeczą, której potrzebujesz, aby zrobić idealny biszkopt jest podstawowy przepis. W tym poście podzielę się kilkoma prostymi i łatwymi hackami kuchennymi do zrobienia idealnego biszkoptu.

Jak zrobić idealny biszkopt?

W misce wymieszaj jajko z cukrem.

Dodaj do niego proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj.

Przesiej mąkę i dodaj do mieszanki.

Jeśli użyłeś świeżych jaj, nie musisz dodawać do masy żadnego innego płynu. Jeśli użyłeś mrożonych jaj, musisz dodać 1 łyżkę wody do mieszanki.

Dobrze wymieszaj mieszaninę, a następnie dodaj do niej ocet.

Użyj ręcznego miksera do mieszania ciasta.

Przykryj miskę folią spożywczą i pozostaw na godzinę.

Po godzinie weź miskę i wymieszaj ją.

Jeśli dodałeś ocet do mieszanki to nie musisz piec ciasta. Jeśli użyłeś surowych jajek, wtedy musisz upiec ciasto.

Jak zrobić idealny biszkopt?

Pozostaw mieszaninę na godzinę, a następnie przesiej ją.

Pozostawić na kolejne 30 minut, a następnie złożyć.

Pozwól ciastu siedzieć przez 2 do 3 godzin.

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, a następnie piecz ciasto przez 15 do 20 minut.

Piec ciasto przez co najmniej 45 minut.

Ostudź ciasto, a następnie włóż je do lodówki na 30 minut.

Wnioski:

Tak więc, jest to prosty i łatwy sposób na zrobienie doskonałego biszkoptu. Możesz spróbować tej metody, aby zrobić doskonały biszkopt. Podzieliłam się z Tobą tą metodą, ponieważ słyszałam ją od mojej babci.