Żelatyna jest najbardziej znanym składnikiem używanym do robienia różnego rodzaju deserów i jest to najbardziej popularny składnik, który jest używany do robienia galaretki. Jedynym problemem jest to, że większość ludzi nie wie jak zrobić żelatynę w galaretce. Dlatego wyjaśnię najprostszy sposób na zrobienie pysznej kokosowej galaretki z żelatyną.
Składniki:
2 szklanki mleka kokosowego
1/4 szklanki płatków agar agar
1/4 łyżeczki kwasku cytrynowego
4 łyżeczki żelatyny w proszku
Sól
Sposób przygotowania:
Wymieszaj w misce mleko kokosowe, płatki agar agar, kwasek cytrynowy i żelatynę w proszku.
Podgrzewaj mieszaninę przez 10 minut.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia przez 5 minut.
Dodaj sól i dobrze wymieszaj mieszaninę.
Trzymaj go pod przykryciem i przechowuj w lodówce przez 6 godzin.
Wyjmij z lodówki i dodaj do formy i zamrażaj przez 4 godziny.
Rezultatem jest żelatynowa galaretka.
Wnioski:
Jest to bardzo łatwy i smaczny przepis i jest to jeden z najlepszych przepisów dla dzieci. Będą one uwielbiać ten deser. Moim zdaniem, najlepszą rzeczą w tym przepisie jest to, że jest on wykonany z naturalnych składników.