Jak zrobić omlet na słodko – krok po kroku

Kulinaria

Każdy chce jeść słodkie dania, ale każdy nie lubi robić słodkich potraw. Jedyną wspólną cechą obu tych potraw jest to, że obie są smaczne i wszyscy uwielbiają je smakować.

Jednak przygotowanie słodkich dań nie jest takie proste, jak się wydaje. Aby zrobić pyszne słodkie danie, musisz mieć pomysł na to, co chcesz zrobić i powinno to być pyszne.

Teraz porozmawiajmy o najłatwiejszych słodkich daniach, które można zrobić w jednym garnku. Jednym z najlepszych dań jest omlet.

Omlet to danie wykonane z jajek i sera i jest to najsmaczniejsze słodkie danie. Jest pyszny i może być podawany jako śniadanie, obiad lub kolacja.

W tym artykule podzielę się krokami, aby zrobić najsłodszy omlet i składniki, których potrzebujesz do tego. Tak więc, postępuj dokładnie zgodnie z krokami.

Składniki:

Jajka – 2 szt.

Ser – 1 filiżanka

Mleko – 1 filiżanka

Cukier – 1 filiżanka

Proszek do pieczenia – 1 łyżka

Cynamon – 1 łyżka

Gałka muszkatołowa – 1/4 łyżeczki

Sól – 1 łyżka

Jogurt – 1 filiżanka

Olej – 2 łyżki

Kroki:

Najpierw musisz ugotować jajka i dodać do nich szczyptę soli. Niech jajka gotować przez około 5 minut, a gdy jajko jest w pełni gotowane, a następnie umieścić go na talerzu. Teraz trzeba przygotować patelnię do omletu.

Oczyść patelnię i nasmaruj ją odrobiną oleju. Weź ser i pokrój go na małe kawałki. Weź mleko i wymieszaj je z jogurtem. Teraz wlej mleko na patelnię.

Teraz rozbij jajka jedno po drugim i rozbij je. Weź ser i pokrój go na małe kawałki. Dodaj ser i mleko do patelni i dobrze wymieszaj.

Weź cukier, proszek do pieczenia, cynamon, gałkę muszkatołową, sól i olej w misce i wymieszaj je dobrze. Teraz możesz dodać tę mieszankę do patelni i gotować przez kilka minut.

Po ugotowaniu, wyłącz piekarnik i wyjmij patelnię. Możesz podawać omlet, gdy jest jeszcze gorący.

Wnioski:

Mam nadzieję, że podobał ci się ten przepis. Podzieliłem najprostszy sposób, aby najlepsze i najsłodszy omlet. Jeśli masz jakieś pytania dotyczące tego, to możesz zostawić komentarz poniżej.