Jak zrobić pyszną żelatynę kokosową

Kulinaria

Żelatyna jest najbardziej znanym składnikiem używanym do robienia różnego rodzaju deserów i jest to najbardziej popularny składnik, który jest używany do robienia galaretki. Jedynym problemem jest to, że większość ludzi nie wie jak zrobić żelatynę w galaretce. Dlatego wyjaśnię najprostszy sposób na zrobienie pysznej kokosowej galaretki z żelatyną.

Składniki:

2 szklanki mleka kokosowego

1/4 szklanki płatków agar agar

1/4 łyżeczki kwasku cytrynowego

4 łyżeczki żelatyny w proszku

Sól

Sposób przygotowania:

Wymieszaj w misce mleko kokosowe, płatki agar agar, kwasek cytrynowy i żelatynę w proszku.

Podgrzewaj mieszaninę przez 10 minut.

Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia przez 5 minut.

Dodaj sól i dobrze wymieszaj mieszaninę.

Trzymaj go pod przykryciem i przechowuj w lodówce przez 6 godzin.

Wyjmij z lodówki i dodaj do formy i zamrażaj przez 4 godziny.

Rezultatem jest żelatynowa galaretka.

Wnioski:

Jest to bardzo łatwy i smaczny przepis i jest to jeden z najlepszych przepisów dla dzieci. Będą one uwielbiać ten deser. Moim zdaniem, najlepszą rzeczą w tym przepisie jest to, że jest on wykonany z naturalnych składników.