Przepis na ciasto wielkanocne Mazurki

Kulinaria

Jeśli szukasz idealnego przepisu na wielkanocny obiad to jest to właściwe miejsce dla Ciebie. Sezon wielkanocny jest tuż za rogiem i cała rodzina zbierze się razem, aby świętować Wielką Niedzielę. Więc, w tej okazji nie chcesz tracić czasu i musisz zrobić coś specjalnego dla swoich gości.

Dziś podzielę się z Wami przepisem na ciasto wielkanocne Mazurki. Jest to jeden z najlepszych przepisów na tę specjalną okazję. Zobaczycie, jak łatwo jest zrobić ten wielkanocny tort i nie znajdziecie w jego wykonaniu żadnej ciężkiej pracy.

Składniki:

150 g masła

250 g cukru

5 jaj

150 g mąki

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Śmietanka z tatarem

Sposób przygotowania:

1. Rozgrzej piekarnik na 180 ° C.

2. W misce wymieszaj cukier i masło, aż uzyskasz gładką masę.

3. Dodaj jajka jedno po drugim i dobrze je połącz.

4. Przesiej mąkę i proszek do pieczenia, dodaj do mieszanki masła i jaj i dobrze połącz.

5. Dodać śmietanę z winogronem i dobrze połączyć.

6. Weź natłuszczoną patelnię i wlej do niej masę i piecz przez 50 minut.

7. Pozwól mu całkowicie ostygnąć i udekoruj lukrem i posypkami.

8. Podawaj na ciepło lub na zimno.

Wnioski:

Jeśli szukasz pysznego i unikalnego przepisu na swoje wielkanocne przyjęcie to jest to właściwe miejsce dla Ciebie. Będziesz zaskoczony jego smakiem i nie będziesz miał ochoty jeść żadnego innego ciasta.

Mam nadzieję, że spodobał Ci się ten przepis i pomoże Ci uczynić ten wielkanocny obiad niezapomnianym.