5 prostych kroków do zrobienia pysznego kremu do tortu bezowego

Kulinaria

Czy szukasz pysznego przepisu na krem do tortu? W takim razie jesteś we właściwym miejscu. Dziś dzielę się z wami łatwym i pysznym przepisem na bezowy krem do tortu.

Bezowy krem do tortu jest jednym z najbardziej popularnych deserów w Australii, Nowej Zelandii, a także w USA. W Australii bezowy krem tortowy nazywany jest “australijskim klasykiem”. Krem tortowy to bardzo bogaty i kremowy deser, który składa się z ubitych białek jaj, słodzonego mleka skondensowanego i cukru. Konsystencja kremu do tortu jest podobna do konsystencji lodów.

Ten krem do tortu jest nie tylko pyszny, ale również łatwy do wykonania. Wszystko czego potrzebujesz to miska, trzepaczka i łyżka do jego wykonania. Jedyną rzeczą, którą trzeba kupić jest mikser do ubijania śmietany.

Wykonanie kremu do tortu jest łatwe, ponieważ jest to proces trzyetapowy. Po pierwsze, wymieszaj jajka, śmietanę, cukier i mleko skondensowane w dużej misce do mieszania. Po drugie, ubijaj mieszankę przez kilka minut, aż będzie lekka i spieniona. Po trzecie, przelej masę do worka do dekoracji i wylej krem na talerz do serwowania.

Aby zrobić krem do tortu, nie musisz przestrzegać żadnego konkretnego przepisu, ale możesz zastosować się do podstawowych wskazówek podanych poniżej.

Składniki:

– 1 filiżanka mleka skondensowanego

– 1 szklanka gęstej śmietany

– 2 jajka

– 1/4 szklanki cukru

– 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

– Składniki opcjonalne: barwnik spożywczy i posypki

Kroki do wykonania kremu do tortu:

1. W misce wymieszaj mleko skondensowane, śmietankę i cukier.

2. Dodaj do mieszanki ekstrakt waniliowy.

3. Ubijaj mieszankę, aż będzie jasna i puszysta.

4. Przenieść mieszaninę do worka do pipetowania.

5. Przelać krem na talerz do serwowania.

6. Schłodź krem do tortu przez kilka godzin przed podaniem.

7. Krem do tortu podawaj w miseczkach.

8. Posypać krem barwnikami spożywczymi i posypkami.

9. Przed podaniem kremu tortowego przechowuj go w lodówce przez kilka godzin.

10. Na wierzchu kremu posypać kilkoma posypkami.

Wnioski:

Jeśli jesteś miłośnikiem bezowego kremu do tortu to nie zapomnij wypróbować tego przepisu na bezowy krem do tortu. Jest to bogaty, kremowy i pyszny deser, który jest idealny na przyjęcia i uroczystości. Tak więc, spójrz na pełną procedurę krok po kroku robienia kremu do tortu i zrób go dzisiaj.