Czy szukasz czegoś innego i wyjątkowego na swój następny deser? Cóż, ten przepis pomoże Ci przygotować Czekoladowy sernik z musem z białej czekolady, ale zanim to nastąpi pozwól, że opowiem Ci o głównych składnikach przepisu.
Składniki:
Ser Mascarpone (10 oz)
Wanilia (1 łyżka)
Biała czekolada (2 uncje)
Mączka migdałowa (1/2 filiżanki)
Czekolada (2 uncje)
Olej kokosowy (4 łyżki)
Cukier (1/4 filiżanki)
Masło (3 łyżki)
Metoda:
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Nasmarować 9-calową foremkę.
W dużej misce ubij razem serek mascarpone, wanilię i białą czekoladę.
Dodaj mączkę migdałową, cukier i masło. Ubijaj, aż dobrze wymieszasz.
Wlać do przygotowanej formy i piec przez około 25 minut.
Ostudzić całkowicie na drucianym stojaku. Odstaw do lodówki na noc.
Usuń boki patelni i wypełnij ją musem czekoladowym.
Przechowywać w lodówce.