Przepis na czekoladowy sernik z musem z białej czekolady

Kulinaria

Czy szukasz czegoś innego i wyjątkowego na swój następny deser? Cóż, ten przepis pomoże Ci przygotować Czekoladowy sernik z musem z białej czekolady, ale zanim to nastąpi pozwól, że opowiem Ci o głównych składnikach przepisu.

Składniki:

Ser Mascarpone (10 oz)

Wanilia (1 łyżka)

Biała czekolada (2 uncje)

Mączka migdałowa (1/2 filiżanki)

Czekolada (2 uncje)

Olej kokosowy (4 łyżki)

Cukier (1/4 filiżanki)

Masło (3 łyżki)

Metoda:

Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.

Nasmarować 9-calową foremkę.

W dużej misce ubij razem serek mascarpone, wanilię i białą czekoladę.

Dodaj mączkę migdałową, cukier i masło. Ubijaj, aż dobrze wymieszasz.

Wlać do przygotowanej formy i piec przez około 25 minut.

Ostudzić całkowicie na drucianym stojaku. Odstaw do lodówki na noc.

Usuń boki patelni i wypełnij ją musem czekoladowym.

Przechowywać w lodówce.