Krem kakaowy do tortu bezowego

Kulinaria

Krem kakaowy jest rodzajem deseru, który jest wykonany przez dodanie kakao w proszku do bitej śmietany i cukru pudru. Ale, jeśli chodzi o wykonanie przepisu na krem kakaowy, można go wykorzystać również do innych celów.

W tym artykule pokażę Ci, jak zrobić krem kakaowy.

Składniki

– Kakao w proszku

– cukier

– Mleko

– Białko jajka

– Sok z cytryny

– Masło

– Wanilia

– Cukier puder

Metoda

– Dodaj białka do miski i ubij je dobrze, aż się spienią.

– Teraz dodaj kakao w proszku i kontynuuj ubijanie.

– Dodaj cukier i dobrze ubij.

– Dodaj sok z cytryny i dobrze wymieszaj.

– Dodaj masło i wymieszaj je dobrze.

– Przelej masę do pojemnika.

– Dodaj wanilię i dobrze wymieszaj.

– Dodaj cukier puder i dobrze wymieszaj.

– Przechowuj w lodówce przez kilka godzin.

– Podawaj go, jak chcesz.

Wnioski:

Krem kakaowy nie jest tylko deserem, ale może być również stosowany w wielu innych rzeczach, takich jak ciasta, desery, lody itp. Więc, można go używać we wszystkich swoich przepisach i wypróbować.