Kulinaria – Faworki Chrusty

Kulinaria

Są tacy ludzie, którzy naprawdę lubią gotować i uwielbiają smakować coś nowego i smacznego, ale dla innych jest to po prostu niemożliwe. Nie możesz zmienić smaku jedzenia, które kochasz, ale to, co możesz zrobić, to uzyskać pyszne danie, które może wypełnić kubki smakowe twoich bliskich.

Dziś opowiemy o bardzo popularnym dla was daniu, którym jest kulinarny – faworki chrusty. Kulinarne – faworki chrusty to tradycyjne ukraińskie danie z mąki pszennej, jaj, mleka, sera, masła i soli. Potrawa ta znana jest również jako chrusty i powstaje poprzez dodanie wszystkich składników na patelnię, a następnie dodanie trochę gorącej wody. Zaleca się, aby nie dodawać zbyt dużo wody i upewnić się, że ciasto nie jest zbyt suche.

Ten przepis jest bardzo łatwy do wykonania i będziesz potrzebował tylko kilku składników. Najważniejszą rzeczą w przygotowaniu tego dania jest smak, musisz upewnić się, że ciasto jest dobrze ugotowane i nie jest zbyt suche. Po tym można dodać trochę sera, cebuli i soli i to wszystko. Sprawdźmy więc przepis na kulinarne – faworki chrusty.

Składniki:

1 szklanka mąki

2 jajka

1/2 szklanki mleka

1/2 szklanki masła

Sól

Olej do gotowania

Sposób przygotowania:

Weź duży garnek i wlej do niego olej.

Do oleju dodaj mąkę i porządnie wymieszaj.

Dodaj jajka i wymieszaj.

Teraz dodaj mleko do mieszaniny i wymieszaj.

Dodaj sól do mieszanki i wymieszaj.

Przykryj i pozwól mu się gotować przez 10 minut.

Teraz otwórz pokrywę i dodaj ser do mieszanki.

Wymieszać go prawidłowo i przykryć ponownie.

Niech to gotować przez kolejne 10 minut.

Wnioski:

Ten przepis jest bardzo łatwy do wykonania i będziesz potrzebował tylko kilku składników. Musisz upewnić się, że ciasto jest dobrze ugotowane i nie jest zbyt suche. Po tym możesz dodać trochę sera, cebuli i soli i to wszystko. Możesz zrobić to danie i podzielić się nim ze swoimi bliskimi.