8 Najlepsze pomysły na przepisy na Carpaccio z pieczywa

Kulinaria

Carpaccio to przysmak podawany jako przystawka, który powstaje poprzez pokrojenie sera w cienkie plasterki i dodanie do nich kilku składników. Carpaccio nazywane jest również “Pieczonym serem” i jest to włoski przysmak.

Jest to przepis obowiązkowy do wypróbowania, jeśli odwiedzasz Włochy i chcesz mieć coś innego. Oto niektóre z najlepszych przepisów, które sprawią, że zakochasz się w tym pysznym daniu.

1. Pieczone Carpaccio z szynką parmeńską

Składniki:

2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin

100 gramów szynki parmeńskiej

4 kawałki parmezanu

Sposób przygotowania:

1. Rozgrzej piekarnik do 180°C (350°F).

2. Pokrój ser w cienkie plasterki i ułóż je na talerzu.

3. Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni i podsmaż szynkę parmeńską.

4. Dodaj szynkę parmeńską do sera i dobrze wymieszaj.

5. Wstawić do piekarnika na 5 do 6 minut.

6. Podawać i cieszyć się.

2. Pieczone Carpaccio z kozim serem i truflą

Składniki:

100 gramów koziego sera

100 gramów trufli

100 gramów parmezanu

Sposób przygotowania:

1. Rozgrzej piekarnik do 180°C (350°F).

2. Pokrój ser w cienkie plasterki i ułóż na talerzu.

3. Umieścić plasterki trufli na serze i dobrze wymieszać.

4. Posypać parmezanem i podawać.

3. Zapiekane Carpaccio z nasionami sezamu

Składniki:

100 gramów mozzarelli

100 gramów parmezanu

10 gramów nasion sezamu

Sposób przygotowania:

1. Rozgrzej piekarnik do 180°C (350°F).

2. Umieść mozzarellę w misce i posyp solą i pieprzem.

3. Rozłóż mozzarellę w blasze do pieczenia i piecz przez 10 do 12 minut.

4. Gdy będzie już ostudzona wtedy pokrój ją w cienkie plasterki.

5. Posypać ziarnami sezamu i podawać.

Wnioski:

Mam nadzieję, że spodobał Ci się ten przepis i na pewno sprawi, że Twoja wizyta we Włoszech będzie niezapomniana. Jeśli chcesz mieć coś innego, a następnie spróbuj zrobić ten przepis w domu.