Najlepszy przepis na Tiramisu ze świeżym ciastem

Kulinaria

Najlepszym sposobem na rozpoczęcie dnia jest posiadanie pysznej filiżanki kawy i wiem, że musisz myśleć, aby zrobić własne tiramisu na śniadanie. Cóż, jeśli jesteś zmęczony jedzeniem tego samego to wypróbuj ten domowy przepis na tiramisu.

Składniki:

Dla Ciasta:

3 filiżanki mąki uniwersalnej

1/4 łyżeczki soli

1/4 łyżeczki proszku do pieczenia

2 duże jajka

4 łyżki cukru

4 łyżki oleju roślinnego

Dla kremu kawowego:

4 duże żółtka

8 uncji ciężkiej śmietany

1/4 szklanki cukru

Wskazówki:

Make the Pastry:

Wymieszaj w misce mąkę, sól i proszek do pieczenia.

W osobnej misce wymieszaj jajka, cukier i olej.

Dodaj masę jajeczną do mąki i wyrabiaj ją przez 2 minuty.

Umieść ciasto na posypanej mąką powierzchni i rozwałkuj je.

Pokrój ciasto na małe kółka o pożądanej wielkości.

Umieść okręgi na blasze pokrytej papierem pergaminowym.

Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.

Piec ciastka przez około 15 minut, aż staną się złotobrązowe.

Ostudź ciastka całkowicie.

Zrób krem kawowy:

Ubij żółtka z cukrem przez 2 minuty.

Dodaj śmietanę do masy żółtkowej i ubijaj ją przez 5 minut.

Przecedzić krem kawowy przez sito i schować do lodówki.

Sposób montażu:

Na dnie dużej szklanki rozsmarować 1 łyżkę kremu kawowego.

Dodać warstwę biszkoptów.

Przykryć ją 1/3 szklanki kremu kawowego.

Posypać wiórkami czekoladowymi i oprószyć cukrem pudrem.

Powtórz czynność i pokryj górną warstwę pozostałym kremem kawowym.

Posypać wiórkami czekoladowymi.

Przykryj tiramisu okrągłym kawałkiem ciasta.

Powtórz procedurę dla pozostałych kawałków tiramisu.

Przechowuj tiramisu w lodówce przez co najmniej 3 godziny.

Podawaj schłodzone.

Wnioski:

Jest to najpopularniejszy deser we Włoszech, a ten domowy przepis na tiramisu sprawi, że poczujesz ten sam smak, co w prawdziwym tiramisu. Jeśli chcesz cieszyć się tym tiramisu na śniadanie to zrób tiramisu jak najszybciej, bo rozpuści się w ciągu kilku godzin.