Ciasta, Ciastka i Ciasteczka

Serniki:

Sernik wiedeński- tradycyjny, puszysty sernik na kruchym spodzie posypany cukrem

Sernik czekoladowy- sernik na kruchym spodzie, z łatkami ciasta czekoladowego, oblany czekoladą, ozdobiony czekoladową posypką

Sernik włoski- sernik na ciemnym, kruchym spodzie, ozdobiony łatkami ciasta lub nadzieniem brzoskwiniowym

Makosernik- sernik na kruchym spodzie, ser przepleciony makową masą, posypany orzechami ziemnymi

Sernik babuni- delikatny, tradycyjny sernik na spodzie piaskowym, w ciepłe dni zdobiony truskawkami, poziomkami, borówkami

Sernik gotowany- deserowy sernik, puszysty jak chmurka, osadzony na ciemnym biszkopcie, doprawionym wiśniami w spirytusie

 

Szarlotki:

Szarlotka tradycyjna- jabłka na kruchym spodzie, przykryte rumianą kruszonką
Szarlotka królwewska-